Julegave på vei til Nairobi, Kenya

Da var bamsene levert til Astrid Hareide. Hun tar i november med bamsene på en lang flytur til Afrika. Bamsene fra barna i Maurtua blir i løpet av desember levert til 45 barn ved barnehagen St. Monica i slumområde Pumwani, Nairobi.

Her forteller Astrid Hareide om slumområdet Pumwani: hvordan familier bor sammen, hvordan de skaffer vann og hva de spiser. Det er harde fakta, men viktig for store og små for å forstå hvor godt vi egentlig har det.

Barna fra Tyttebær og Blåbær satt stille og fulgte nøye med på alt Astrid fortalte. I tillegg lyttet vi litt til Afrikans musikk og vi lærte å si hei på swahili.

Jambo (uttales jambå) og betyr hei.

Vi avsluttet samlingen med å pakke bamsene i store sekker. I tillegg fikk Tyttebær og Blåbær en gave hver som nå står på avdelingene. Det er håndarbeid fra Pumwani.

Astrid Hareide kommer tilbake etter hvert for å vise flere bilder. Da skal vi trolig få se hvordan reaksjonen ble når barna fra St. Monica fikk kosefyr fra barna i Maurtua.