Brannvern

I uke 38 har det vært nasjonal brannvernuke i hele Norge og i dag hadde vi en fellessamling for Blåbær og Tyttebær. Brannvernleder Kjetil snakket da om hvorfor det er viktig med brannvern i barnehagen.

Landsomfattende

Brannvernuka er en landsomfattende informasjonskampanje i uke 38 som arrangeres av Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og If Skadeforsikring, sammen med brannvesen og el-tilsyn over hele landet.

Større risiko om høsten

Det er ikke tilfeldig at Brannvernuka arrangeres om høsten: Da går vi inn i den årstiden der antall boligbranner vanligvis øker kraftig. Folk trenger en påminnelse om brannsikkerhet før vi skrur på varme og belysning, tenner levende lys og fyrer i ovnen.

I Maurtua har vi denne uken blitt litt mer kjent med hvorfor det er viktig å ha brannvern i barnehagen. I tillegg har barna tegnet og lært en sang som forteller oss hvilket nummer vi må ringe hvis det brenner. Vi kommer til å fortsette en uke til med tilvenning ift brannalarm og vi kommer til å ha en brannøvelse i løpet av uke 39.

PS!

Kristiansand brannstasjon har åpen dag i morra (lørdag 23.9.2017) fra kl. 11.00 til 14.00.

Dette blir sikkert moro og spennende for store og små.